1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İslam Kalkınma Bankasından Türkiye'ye enerjide açık çek
İslam Kalkınma Bankasından Türkiye'ye enerjide açık çek

İslam Kalkınma Bankasından Türkiye'ye enerjide açık çek

İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Jelassi, "Türkiye'ye gelecek 10 yılda enerji yatırımları için ciddi bir destek sağlamayı planlıyoruz." dedi.

A+A-

İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Salah Jelassi, Türkiye'ye gelecek 10 yılda enerji yatırımları için ciddi bir destek sağlamayı planladıklarını belirterek, "İslam Kalkınma Bankasının AAA reytingini kullanarak, Türkiye'deki enerji yatırımcılarının daha düşük maliyetli finansman kullanmasında ve enerji yatırımlarının gerçekleşmesinde yardımcı olabiliriz." dedi.

Jelassi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam Kalkınma Bankasının Türkiye'deki öncelikleri arasında enerji sektörünün önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Bankanın, son iki yılda enerji sektörüne 540 milyon dolar kaynak sağladığını ve bu şekilde 2 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesine yardımcı olunduğunu anlatan Jelassi, sağladıkları bu finansmanın büyük bir bölümünün yenilenebilir enerji ve sanayide enerji verimliliğinin geliştirilmesi için kullanıldığını belirtti. Jelassi, bu yatırımların sonucu olarak Türkiye'de 600 megavatlık kurulu gücün devreye alındığını ve Türkiye'nin enerji ithalatına katkıda bulunulduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.