1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği idamı kınadı
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği idamı kınadı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği idamı kınadı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla\'nın idamını kınadı.

A+A-

Ülkenin içine çekilmeye çalışıldığı topyekun kaos ortamına sürüklenmemesi için Bangladeş halkını sağduyulu olmaya ve şiddete yönelmemeye davet eden 53 ülkede 225 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ve diğer uluslararası kuruluşları, Bangladeş'teki krizin büyümesini engellemek ve ülkede sosyal ve politik istikrarın sağlanmasına yönelik bir an önce harekete geçmeye davet etti.

İDSB'den yapılan yazılı açıklamada, Bangladeş'in, uzun süredir temelinde mevcut hükümetin iktidar mücadelesini ve özellikle İslam karşıtlığını barındıran bir iç karışıklığın pençesinde olduğu belirtildi. 

Hiçbir hukuki zemine oturmayan iddia ve usullerle Cemaat-i İslami'nin liderlerinin idam kararı ile yargılanmakta olduğu Bangladeş'in topyekun kaosa itilmek istendiği kaydedilen açıklamada, yaklaşan genel seçimler öncesinde Bangladeş hükümetinin halk üzerinde oluşturduğu psikolojik ve sosyal baskıyı artırma yoluna gittiği aktarıldı.

Gelinen son noktada Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın müebbet hapis kararı ile yargılandığı esnada hakkındaki karar idam cezasına dönüştürüldüğü ve avukatlarının temyiz başvuruları sonrası herhangi bir ek çalışma yapılmayarak kararın acil bir şekilde infaz edildiği anlatılan açıklamada, uluslararası toplumun tüm tepki ve uyarılarına rağmen, Bangladeş hükümetinin taraf olduğu anlaşmalar dikkate alınmayarak, uluslararası standartlardan ve adaletten uzak bir mahkeme süreci sonucunda alınan kararın infazının Bangladeş hükümetinin hukuki bir çöküşü olduğu vurgulandı.

 Uluslararası kuruluşlara çağrı

Bangladeş hükümetinin bu idamla tüm dünyanın tepkisini çektiği ve İslam dünyasında kendilerine karşı şiddetli bir öfkeye sebep olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Ocak 2014'te yapılacak seçimler öncesinde uygulanan idam kararıyla ülkede sağlıklı bir seçim sürecinin önüne geçilmek hedeflenmektedir. Mevcut hükümet oluşturduğu kaos ortamını şiddetlendirerek ülkede demokratik seçim ortamını ortadan kaldırmak suretiyle iktidarını elinde tutmayı planlamaktadır. Aylardır süren ve geçtiğimiz hafta yeniden alevlenen iç karışıklığın bu idamın ardından daha derin bir hale gelmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple ülkenin içine çekilmeye çalışıldığı topyekun kaos ortamına sürüklenmemesi için Bangladeş halkını sağduyulu olmaya ve şiddete yönelmemeye davet ediyoruz. Cemaat-i İslami yönetiminin yapılan gösterilerin barışçıl gösteriler olması yönündeki açıklamalarını destekliyoruz. BM, İİT, ASEAN ve diğer uluslararası kuruluşları krizin büyümesini engellemek ve ülkede sosyal ve politik istikrarın sağlanmasına yönelik bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz.

Ayrıca Abdülkadir Molla'nın tutuklanan oğlunun serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Abdülkadir Molla'nın cesedinin ailesine teslim edilmesini ve inançları doğrultusunda defnedilmesine müsaade edilmesini istiyoruz.

Bizler İDSB olarak 53 ülkedeki 225 üyemizle Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idamını kınıyor, tüm İslam dünyasını Bangladeşli kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyoruz.

İslam'ın verdiği izzetle zalim ve katil olarak gördüğü Bangladeş hükümetinin Başkanlık affını kabul etmeyerek şehadeti tercih eden Abdülkadir Molla'ya Allah'tan rahmet, tüm yakınlarına, Bangladeş halkına ve tüm İslam alemine başsağlığı diliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.