1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IŞİD'den Mare’ye intihar saldırısı
IŞİD'den Mare’ye intihar saldırısı

IŞİD'den Mare’ye intihar saldırısı

Bu sabah Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki Mare kasabasına giren IŞİD, bölgede intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda çok sayıda muhalif ve sivil hayatını kaybettiği bildirildi.I

A+A-

Ajansların haberine göre, Sabah saatlerin Suriye'nin kuzeyinde beş kasabayı ele geçiren IŞİD, 'neredeyse' kuşattıkları Mare'de intihar saldırısı düzenledi. Canlı bombayla gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda muhalif öldü.

Kasaba merkezinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleriyle arasındaki şiddetli çatışmalar da sürüyor. Çatışmalar nedeniyle her iki tarafta da ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Çok sayıda sivil de çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmeye başladı.

Bu arada Türkmenlerden oluşan ve ÖSO'ya bağlı Sultan Abdulhamit Tugayları ile Şam Cephesi Tugayları'ndan bazı savaşçılar, IŞİD tarafından sağ olarak yakalandılar.

IŞİD'İN HEDEFİ AZEZ

Türkmen ve Arapların yoğun olarak yaşadığı 40 bin nüfuslu Mare kasabası, Türkiye sınırına 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Azez ilçesine bağlı Mare, 2012 yılında ÖSO'nun eline geçmiş; IŞİD ise Türkiye sınırındaki Herbel, Dalha ve Harcala isimli üç Türkmen köyünü muhaliflerin elinden almıştı.

Önce Mare'yi arından da Azez'i ele geçirmeyi hedefleyen IŞİD, 28 Mayıs'tan bu yana Halep'in kuzeyindeki muhaliflere saldırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.