1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IŞİD, rehineleri internetten ‘satışa’ çıkardı
IŞİD, rehineleri internetten ‘satışa’ çıkardı

IŞİD, rehineleri internetten ‘satışa’ çıkardı

Sıradışı propaganda yöntemleri kullanmasıyla bilinen IŞİD, bu sefer de adam kaçırma ve fidye isteme konusuna farklı bir yaklaşımda bulundu.

A+A-

Çarşamba günü bir Çinli ve bir Norveçli diplomatı kaçırdığını ve serbest bırakılmaları için fidye istediğini açıklayan IŞİD, yayın organı Dabıq dergisinde diplomatların bilgilerini yayımladı. Kaçırılan diplomatların48 yaşındaki Norveçli Ole Johan Grimsgaard-Ofstad ile 50 yaşındaki Çinli Fan Jinghui olduğu açıklandı.

Dergide, sarı mahkum kıyafetleri içindeki iki diplomatın fotoğrafları "Satılık Norveçli mahkum" ve "Satılık Çinli mahkum" şeklinde sunuldu. Resimlerin altındaki yazılarda, devletlerinin diplomatların "özgürlüğünü satın almak için gerekli çabayı göstermediği" ve "diplomatlarını yalnız bıraktıkları" ifadeleri yer aldı.

Dergide diplomatların doğum yeri, yaşları, meslekleri gibi bilgileri yer aldı.

Norveç fidye vermeyecek
Norveç Başbakanı Erna Solberg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Grimsgaard-Ofstad'ın IŞİD tarafından kaçırıldığını teyit etmiş, fakat "Teröristlerin ve suçluların baskılarına boyun eğmeyiz ve eğemeyiz" diyerek fidye ödemeyi kabul etmeyeceğini ifade etmişti.

Çin tarafından ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

56685.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.