1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IŞİD ABD İşgali Altındaki Bölgeden Saldırılar Düzenliyor
IŞİD ABD İşgali Altındaki Bölgeden Saldırılar Düzenliyor

IŞİD ABD İşgali Altındaki Bölgeden Saldırılar Düzenliyor

Suriyeli askeri bir kaynak, ABD terörist güçlerinin Suriye ordusuna karşı kullanabilmek için Doğu Suriye'deki IŞİD unsurlarını desteklediğini söyledi.

A+A-

 

Son aylarda IŞİD terörist grubu, Suriye ordusu ve müttefikleri tarafından kontrol edilen bölgeleri hedef alarak Suriye'deki askeri operasyonlarını hızlandırdı.

El-Ahbar gazetesi, saldırıları ve nedenlerini araştırdı. Saldırıların, Deyrizor vilayetinin batı ve güneybatısındaki Humus ve Hama çöllerinde, Rakka vilayetinin doğusunda, Süveyde çölünde ve ABD terörist güçlerinin işgal ettiği el-Tanf bölgesinden gerçekleştiğini yazdı.

Suriye ordusundan bir kaynak gazeteye verdiği demeçte; "IŞİD hücreleri kısa süre önce iki ana eksende operasyonlara yeniden başladı: Humus çölü, Deyrizor ve Irak sınırı üçgeni. İkinci; Hama, Rakka ve Deyrizor arasındaki çöl." diye belirtti.

Kaynak, bazı IŞİD unsurlarının giriş ve çıkışlarının izlendiğini ve el-Tanf bölgesinden ve oradaki Amerikan üssü çevresinden bir dizi saldırı yapıldığının tespit edildiğini belirtti.

Suriye ordusundan üst düzey askeri bir kaynak da, "Amerika Birleşik Devletleri, bölgede güvenlik istikrarsızlığını sağlamak ve Suriye çölünde Suriye ordusuna karşı aşındırıcı savaşı sürdürmek için IŞİD bağlantılı unsurların hareketini kolaylaştırıyor ve destekliyor." diye belirtti.

Askeri kaynak, "ABD'nin amacı, Doğu Suriye ile Şam ve Humus arasındaki tüm bağları koparmaktır. Bu nedenle, kendisine bağlı olan Kürt milislerin hapishanelerindeki IŞİD tutuklularını kullanıyor ve onları Suriye çölüne ve Irak sınırına götürüyor." dedi.

Kaynak ayrıca, bazı kişilerin çölde saklanan IŞİD unsurlarıyla yeni askeri operasyonlara katılmak için temasa geçtiğini söyledi.

Doğu Fırat bölgesindeki bazı yerel kaynaklar da son zamanlarda el-Şadadi ve Haseke bölgelerinde ABD askeri araçlarının sık sık IŞİD cezaevlerini ziyaret ettiğini söyledi.

Kaynaklar, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun bir dizi IŞİD tutsağını Irak sınırına naklettiğini, ancak nihai varış yerlerinin bilinmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.