1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. İşgalci İsrail'den Gazze'ye Yeni Zulüm
İşgalci İsrail'den Gazze'ye Yeni Zulüm

İşgalci İsrail'den Gazze'ye Yeni Zulüm

Kudüs Elektrik Şirketi, Batı Yaka'da elektrik kesintisinin siyonist İsrail'in girişimlerinden kaynaklandığını bildirdi.

A+A-

 

Şirket tarafından yayınlanan bildiride, kesintinin önlenmesi için yapılan onca çabaya rağmen siyonist İsrail rejiminin kesintiyi gerçekleştirdiği ve bunun da Batı Yaka'da ciddi sorunlara yol açtığı bildirildi.

 

Terör rejimi İsrail, çeşitli bahaneler göstererek Batı Yaka'nın ihtiyacı olan elektriğin yalnızca yarısını veriyor.

Bu arada Gazze'deki Tarım Bakanlığı'nın dün  (11 Ocak Cumartesi) yaptığı açıklamaya göre İsrail işgal güçleri, yine yağmur sularını biriktiren kanalların ve setlerin önlerini açıp suları Gazze'nin 1948'de işgal edilmiş bölgeyle sınır olan doğudaki arazilerine doğru göndererek birçok yerin sular altında kalmasına ve çamura bulanmasına neden oldular.

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin bir haftada ikinci kez bu işlemi yaptığı ve yağmur sularını tutan setlerin önlerini kasıtlı olarak açıp Filistinlilerin arazilerine doğru suları gönderdiği dile getirildi. Bu işlem de özellikle Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nin doğusunda yer alan tarım arazilerinin ciddi şekilde zarar görmesine neden oldu.

Açıklamada işgal yönetiminin zaman zaman gerçekleştirdiği bu uygulamanın Filistinli çiftçilerin ciddi şekilde zarar görmelerine neden olduğu dile getirildi.

Tarım Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre işgal yönetimi bu uygulamaya her yıl başvuruyor ve önceden hiçbir uyarı yapmaksızın yağmur sularını toplayan kanalların ve setlerin önlerini açarak Filistinlilerin arazilerine doğru gönderiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.