1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İşgal Güçleri Batı Şeria'da Yıkımlara Devam Ediyor
İşgal Güçleri Batı Şeria'da Yıkımlara Devam Ediyor

İşgal Güçleri Batı Şeria'da Yıkımlara Devam Ediyor

A+A-
Siyonist işgal güçlerinin bugün (1 Kasım Pazartesi) sabah Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrinin güneyindeki el-Hader kasabasında bir su deposunu yıktıkları bildirildi. 

 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri, adı geçen kasabanın Vadi eş-Şami bölgesinde, bir içme suyu deposunu "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıktılar. 

Oysa siyonist işgal güçleri bu topraklarda işgalci sıfatıyla bulundukları için uluslararası hukuka göre Filistinlilerin ruhsatlarına karışma hakları bulunmadığı gibi, Filistinlilerin ruhsat istemeleri durumunda da zaten hiçbir şekilde ruhsat vermedikleri bilinen bir gerçek. 

İşgal rejiminin el-Hader kasabasında ve çevresinde son günlerde Filistinlilerin arazilerine yönelik saldırı ve gasp faaliyetlerinde belirgin bir artış olduğu belirtiliyor. Bazı yerlerde tarım arazilerine kurulu barakaları yıktılar. Kasabanın Beytlahim şehriyle bağlantısını sağlayan bazı arazi yollarını tahrip ettiler. Son olarak da dün akşam bir su deposuna el koydu ve onu da bugün sabah yıktılar. 

Kudüs'te ve Batı Şeria'da olduğu gibi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde de işgal rejimi sık sık Filistinlilere ait evleri, dükkanları ve atölyeleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıyor. 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Bir araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre İsrail işgal yönetimi 1948'de yaşanan büyük felaketten sonra geçen süre içinde Filistinlilere ait 172 bin 900 evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Onlardan gasp ettiği arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirttiği beş milyondan fazla yahudi göçmeni yerleştirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.