1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşçiler: Balta ve dehreyle bize saldırdılar
İşçiler: Balta ve dehreyle bize saldırdılar

İşçiler: Balta ve dehreyle bize saldırdılar

A+A-

 

Sakarya’da saldırıya uğrayarak kadın ve çocuklarlarıyla birlikte darp edilen işçiler, bahçe sahiplerinin kendilerine balta ve dehreyle saldırdıklarını söyledi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya giden 16 fındık işçisinin işveren ve köylülerin saldırısına uğradığını gösteren görüntüler komuoyunun büyük tepkisine neden oldu.

Rûdaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak, Mardin’in Mazıdağı ilçesinin Kelekê (Yücebağ) köyünde saldırıya uğrayan işçilerle görüştü.

Görüntülerde bir erkeğin saldırısına uğradığı görülen ve saldırının sembol fotoğrafı haline gelen Şilan Demir, “Yüzüme ve yan taraflarıma vurdular. Yan tarafların ve boynum acıdı. Benden daha güçlüydü ama yinede bana vurdu. Bizi içeri koyarak kapıyı üstümüze kapattılar. Nasıl kurtulduğumuzu bilemiyorum” dedi.

Tuba Demir, “Jandarma mı Kürtlerin sülalesi mi kim geliyorsa gelsin jandarma bizimdir, jandarma benim’ dediler” ifadelerini kullandı.

Xedra Demir, “Balta ve dehreyi kaldırarak abimi öldüreceklerini söylediler. Birisi de büyük bir sopa alarak abimi öldüreceğini söylüyordu. Abimi zorla ellerinden kurtardık” diye konuştu.

İşçilerini nineleri, geceden beri başımı yastığa koyamadığını ve çocuklarını öldüreceklerini zannettiğini söyledi.

Songül Demir, “Kimsenin bize zülmetmesini istemiyorum. Kuyuya düşen bir kedi ve köpeğe bile değer veriliyor. O kedi ve köpeğe verilen değer kadar bile bize değer verilmiyor. Nasıl insanları içeriye kilitleyip yakacağını söyleyebiliyorsun. Çocukların korkudan ödleri koptu. Bu hak ve hukuk mudur. Secdeye gidip Müslümanız diyorlar. Böyle Müslümanlık mı olur” diyerek tepkisini gösterdi.

Her yıl on binlerce işçi Kürt illerinden fındık bahçelerinde çalışmak için Karadeniz’e gidiyor. Kürt işçiler gittikleri yerlerde bazen ırkçı saldırılara maruz kalıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.