1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Irkçı İsrail 2 Filistinliyi şehid etti
Irkçı İsrail  2 Filistinliyi şehid etti

Irkçı İsrail 2 Filistinliyi şehid etti

Terör rejimi İsrail'in Batı Yaka'da düzenlediği hava ve kara saldırısında 2 Filistinlinin şehit olduğunu bildirdiler.

A+A-

 

Batı Yaka'da  düzenlenen saldırıda bir Filistinli şehit olurken, iki Filistinliyi de tutukladılar.

 

Ayrıca terör rejiminin  Cenin şehrine düzenlediği saldırıda da bir Filistinli şehit oldu ve çıkan çatışmada iki siyonist asker de yaralandı.

Bu arada el'Alem tv kanalı Filistinli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Filistinli direniş güçleri ile siyonist İsrail askerleri arasında Cenin'de çıkan çatışmada,  bir İsrail askerinin öldürüldüğünü ve birinin de yaralandığını bildirdiler.

Öte yandan Fransa haber ajansına göre, İsrail ordusunun Batı Yaka'ya düzenlediği hava saldırısında bir Filistinli şehit oldu.

Dİğer yandan siyonist Yahudi yerleşimci gruplar da dün işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girerek avlusunda ayin yaptı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, baskına katılan Yahudi yerleşimci gruplar için güvenlik önlemleri alan işgal güçleri Mescid-i Aksa'yı adeta askeri kışlaya dönüştürdü.

İşgal polisinin baskın boyunca Mescid-i Aksa'nın avlusunda Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

 

 

     

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.