1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran'dan Newroz kutlaması açıklaması: Felaket olur
İran'dan Newroz kutlaması açıklaması: Felaket olur

İran'dan Newroz kutlaması açıklaması: Felaket olur

İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, ülkede yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle "milli bir felakete" yol açmamak için halka Newroz kutlamalarını evlerinde geçirmeleri çağrısında bulundu.

A+A-

 

Salihi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınının daha fazla yayılmasının önlenmesi için vatandaşların evlerinde kalmasını istedi.

İran İstatistik Merkezi’nin verilerine dayanarak geçen yıl Newroz kutlamalarında halkın yüzde 66'sının tatile çıktığını aktaran Salihi, "Baharda bu rakamın yarısı dahi seyahate çıksa ülkede milli bir felaket olur. Evde kalalım" ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki de halkın bir kısmının salgını yeterince ciddiye almadığından yakınmış ve evlerinde kalmaları çağrısında bulunmuştu.

Çin ve İtalya'nın ardından en çok can kaybının görüldüğü ülke İran'da coronavirüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı. Ülkede coronavirüse yakalananların sayısı 10 bini aşarken can kaybı 429'a yükseldi. Covid-19 teşhisi konulanlardan 3 bin 276 kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

Salgınla mücadele kapsamında büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar iptal edilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.