1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 77'ye yükseldi
İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 77'ye yükseldi

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 77'ye yükseldi

A+A-

 İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 143 kişi artarak 2 bin 77'ye, vaka sayısı ise 27 bin 17'ye yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte koronavirüs nedeniyle ülke genelinde 143 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ülkede koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının 2 bin 77'ye çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının ise 2 bin 206 artarak 27 bin 17'ye ulaştığı bilgisini verdi.

Cihanpur ayrıca, 9 bin 625 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

İran'da koronavirüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm ülkeye yayılmıştı.

Ruhani: İlk dalgayı başarıyla aştık

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs vakalarında birinci dalgayı aştıklarını ancak Newroz Bayramı için tatile çıkan vatandaşların dönmesiyle ikinci dalganın başlayabileceğini belirtti.

Hasan Ruhani, başkent Tahran'da kendisi dışında tüm kabine üyelerinin koruyucu maskeyle katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Newroz Bayramı tatiline çıkan vatandaşların dönüş yolculuklarında koronavirüs salgınının daha fazla yayılmasını önlemek için sert tedbirler aldıklarını kaydeden Ruhani, “Hastalığın ilk dalgasını aşmayı başardık ancak önümüzde yeni bir dalga olabilir” uyarısında bulundu.

Ruhani, halkın can güvenliğinden hükümetin sorumlu olduğunu vurgulayarak, “Parklar ve bahçeler kapatılabilir. 13 Ferverdin'deki geleneksel törenler (Newroz'un 13. gününde ailelerin pikniğe çıkarak yaptıkları kutlamalar) önceki yıllardaki gibi olmayacaktır ancak salgının önüne geçmek için başka çaremiz yok. Halkımız bu tedbirlerin onların menfaati için alındığını bilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.