1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İran'da 5.9'luk deprem: Van'da 8 kişi hayatını kaybetti, 21 yaralı var
İran'da 5.9'luk deprem: Van'da 8 kişi hayatını kaybetti, 21 yaralı var

İran'da 5.9'luk deprem: Van'da 8 kişi hayatını kaybetti, 21 yaralı var

İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan'a bağlı Kotur ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Van ve çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Soylu, Van'da 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Sağlık Bakanı Koca da yaralı sayısını 21.

A+A-

 

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kotur ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 09.22'de kaydedildi.

6 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Van ve çevre illerde de hissedildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan, saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir" ifadesine yer verildi.

12.06 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırındaki deprem nedeniyle Van'da hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı.

12.05 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'ın batısında meydana gelen ve Van'da da hissedilen depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen bölgeler ve arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Soylu: İran tarafından herhangi bir uluslararası yardım talebi ulaşmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise depremde ölenler olduğunu açıkladı:

"Hakkari'de yaptığımız değerlendirme ve aldığımız haberler çerçevesinde bir olumsuzluk şu an için görünmüyor ama Van'da Başkale ilçesinin Kaşkol, Güvenlik, Gelenler ve Özpınar köylerinde yıkıntılar ve can kayıplarımızın olduğu konusunda ilk bilgileri aldık. Bunu hemen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hoy kentindeki depremin bizimle alakalı bölümünü yani Van Başkale'de 4 köydeki karşı karşıya kaldığımız durumu arz ettik. Evlerde özellikle yıkıntılar söz konusu. hem Van Valimiz hem Kaymakamımız hem de AFAD ekiplerimizin ilk bölümü yola çıktılar ve AFAD ekiplerimiz ilgili köylere ulaştılar. Daha doğrusu ilk önce Özpınar köyüne ulaştılar. Diğer köylere de ulaşmak üzereler.

 

Aldığımız ilk bilgilere göre 4'ü yetişkin 3'ü de çocuk olmak üzere 7 vatandaşımızı bu depremde kaybettik. Allah rahmet eylesin, 6'sı Özpınar köyünde, bir vatandaşımız da Güvenlik köyünde. 5 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere ulaştırıldı. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili sahadan gelen bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Dışişleri Bakanlığı'ndan aldığımız bilgiye göre İran tarafından herhangi bir uluslararası yardım talebi şu ana kadar yapılmış değil."

 

Sağlık Bakanı Koca: 21 kişi yaralı, 8'inin durumu kritik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şu ifadeleri kullandı: "7 kişinin hayatını kaybettiği depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor."

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evlerin hasar gördüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybımız yok. Bir kişinin yaralandığı bilgisi ulaştı. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk ettik" demişti. 

012-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.