1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran ve Rusya'da ABD'ye Ortak Operasyon: Ajanlar Yakalandı
İran ve Rusya'da ABD'ye Ortak Operasyon: Ajanlar Yakalandı

İran ve Rusya'da ABD'ye Ortak Operasyon: Ajanlar Yakalandı

Geniş bir siber casusluk ağını tespit ederek çökerttiklerini ve CIA ajanlarının yakalandığını açıkladılar. ABD farklı alanlarda olduğu gibi siber alanda da casusluk ve saldırganlık faaliyetleri yapıyordu.

A+A-

 

IRIB'ın haberine göre, ABD'nin geniş bir siber casusluk ağını tespit ederek çökerttiklerini bildirdi. CIA ajanlarının listesini müttefik ülkelere ilettiklerini ve bu ajansların müttefikleri tarafından yakalandığını kaydetti.

 

ABD gizli servislerinin Rusya’nın enerji sistemlerine virüsler bulaştırma çabalarını artırdığını yazan New York Times’ın (NYT) haberini yorumlayan kaynak da ABD’nin bu tür saldırılara giriştiğinin gerçekten de saptandığını teyit etti.

Dış gizli servislerinin son yıllarda Rus altyapısının kontrol sistemlerine sızmaya yönelik girişimlerinin giderek yoğunlaştığına dikkat çeken kaynak, siber saldırıların en çok ulaştırma, bankacılık ve enerji sektörlerinin altyapısını hedef aldığını vurguladı.

 

“Bu tür girişimleri görüyoruz ve tespit ediyoruz” diyen kaynak, saldırıları etkisiz hale getirmeyi başardıklarını sözlerine ekledi.

Yetkili, bu yöndeki girişimlerin siber savaşın unsurları olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği sorusuna da ‘evet’ yanıtını verdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.