1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran sınırında yeni çatışma
İran sınırında yeni çatışma

İran sınırında yeni çatışma

İran güvenlik güçlerinin geçtiğimiz gün 20 sınır muhafızının öldürüldüğü sınır bölgesinde 4 militanı öldürdüğü bildirildi

A+A-

Pakistan-İran sınırının İran tarafında, Saravan kentinin dağlık bölgelerinde geçtiğimiz gün yaşanan ve 20 İran askerinin hayatını kaybettiği çatışmaların ardından gerginlik sürüyor.

İran askerlerinin sürdürdükleri operasyon sırasında 4 Cundullah örgütü üyesini öldürdüğü bildirildi. Çatışmanın ne zaman ve nerede yaşandığına dair bilgi verilmedi.

Çatışmanın yaşandığı İran-Pakistan sınırındaki Belucistan bölgesi ve İran'ın Saravan şehri, Afganistan'dan Avrupa'ya giden uyuşturucunun güzergahı olarak biliniyor. Bunun yanı sıra sözkonusu bölgede, mezhep çatışmaları nedeniyle saldırılar yaşanıyor.

Cuma günü yaşanan çatışmaların ardından İran 16 kişiyi idam etmiş, saldırılara en sert şekilde cevap verileceği açıklanmıştı.

Tahran yönetimi Pakistan'dan sınırların "daha ciddi şekilde korunması için gerekli tedbirleri almasını" da talep ederken, İçişleri Bakan yardımcısının konuyu ele almak üzere gelecek hafta İslamabad'a gideceği açıklandı.


dunyabulteni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.