1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran: Nükleer anlaşmadan çekilebiliriz
İran: Nükleer anlaşmadan çekilebiliriz

İran: Nükleer anlaşmadan çekilebiliriz

A+A-

 

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle birlikte yaptırımların arttırıldığı takdirde İran’ın da bu anlaşmada yer almayacağını belirtti.

 

Burucerdi, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in “ABD, nükleer anlaşmadan çekildiği takdirde İran, Avrupa ile ticari ilişkilerini sürdürmek istediği için anlaşmadan çekilmeyecek” şeklindeki son iddiasına tepki göstererek, “Nikki Haley, İran İslam Cumhuriyeti ile ilgili karar veremez” dedi.

Burucerdi, “Üst düzey yetkililerimiz defalarca belirttiği gibi, milli menfaatler konusunda kendimiz karar veriyoruz. Eğer ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesiyle birlikte yaptırımlar da arttırılırsa, İran’ın böyle bir anlaşmadaki varlığının sürdürülmesi, istenen hedefler doğrultusunda değildir” ifadelerini kullandı.

Nükleer anlaşmayı da değerlendiren Burucerdi, “Bu anlaşmanın en önemli amacı yaptırımları ortadan kaldırmaktı, bu yüzden eğer tekrar yaptırımlar uygulanacak bir döneme girersek, kesinlikle bu anlaşmada yer almayacağız” açıklamalarında bulundu.

Alaaddin Burucerdi, Avrupa ile ilişkileriyle ilgili olarak da, “İran ile Avrupa arasındaki ilişkiler çok eskilere dayanan geleneksel ilişkilerdir, bunun için karşılıklı çıkarlar ilkesine saygı gösterildiği sürece, nükleer anlaşma ortadan kalksa bile Avrupa ülkeleriyle karşılıklı ilişkiler korunacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.