1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran malları Kürdistan üzerinden Suriye’ye taşınacak
İran malları Kürdistan üzerinden Suriye’ye taşınacak

İran malları Kürdistan üzerinden Suriye’ye taşınacak

Kürdistan Bölgesi yönetimi, İran'ın Suriye'ye 200 bin tonluk mal ihracatını Kürdistan üzerinden yapmasına onay verdi.

A+A-

 

Kürdistan Bölgesi’nden İran'a ihracatı durdurulan petrol ürünlerinin şartlı olarak tekrar sevkine başlanması kararının ardından yeni bir adım geldi.

 

Kürdistan Bölgesi Gümrükler Genel Müdürü Saman Abdulrahman Aziz, Tahran'da İran Gümrük İdaresi Genel Müdürü (IRICA) Mahdi Mir Aşrafi ile görüştü.

 

Saman Abdulrahman Aziz, “İran mallarının geçisini kolaylaştırmak için bir adım daha attık. 200 bin tonluk İran mal ve ürününün Irak Kürdistan Bölgesi üzerinden Suriye'ye geçişine dair genelgeyi onayladık” dedi.

 

Aziz, İran sınırındaki üç gümrük müdürlüğünde kısıtlamaların kalkması için iki tarafın ekonomi bakanları arasında görüşmeler yürütüldüğünü belirtti.

 

Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun ardından gerilen Erbil-Tahran ilişkileri rayına oturuyor.

 

İran, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile halihazırda 8.2 milyar dolar olan yıllık ticaret hacmini Farsi takvimin son günü olan 20 Mart'tan önce 10 milyar dolara çıkarma hedefini koydu.

 

İran'ın petrol içerikli olmayan ihracatı en çok yaptığı ülke Çin'den sonra Irak. Mir Aşrafi, son gelişmelerin ardından Irak'ın Çin'i geride bırakmasını beklediklerini belirtti. Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.