1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘İran, Kürt generalin intikamını alıyor’
‘İran, Kürt generalin intikamını alıyor’

‘İran, Kürt generalin intikamını alıyor’

Kürdistan Bölgesi Hükümeti İran Temsilcisi Nazım Dabağ, İran’ın iki gündür sınır bölgesinde başlattığı havan atışlarının öldürülen İranlı askerlere karşı misilleme olduğunu söyledi.

A+A-


 

Rûdaw’a konuşan Nazım Dabağ, önceki gün biri rütbeli 3 askerin öldürülmesinden sonra İran yetkililerinin bu saldırının karşılıksız kalmayacağını ve misilleme yapacaklarını bildirdiğini belirterek, “ Kürdistan Bölgesi sınırlarında öldürülen askerlerin öcünü alacaklarını bildirdiler. Söz konusu askeri saldırının onlar tarafından yapıldığını öne sürüyorlar” dedi.

 

Dabağ, “Saldırı Piranşar sınırlarında çok kritik bir zamanlamada gerçekleştirildi. Kürdistan Bölgesi’ndeki İranlı partiler saldırıdan sorumluysa eğer Kürdistan’ın içinden geçtiği süreci göz önünde bulundurmaları gerekirdi. Şu an Kürdistan Bölgesi yeni hükümet kurma sürecine girmiş bulunuyor bu nedenle İran ile bölge arasındaki anlaşmaları çiğnememelidirler” diye konuştu.

 

Önceki gün Rojhılat’ın Piranşar kentinde Pasdaran güçlerine bağlı bir üst düzey yetkili ile iki asker düzenlenen saldırı sonucu öldürülmüştü.

 

İran Devrim Muhafızları buna karşılık Kürdistan Bölgesi’nin Haci Omeran ilçesindeki bölgelerini havan toplarıyla bombalamıştı. Bombardıman nedeniyle bölgedeki bazı köyler boşaltıldı.

 

Saldırılara ilişkin Kürdistan Bölgesi hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, “Dün Kürdistan Bölgesi sınırlarında bulunan Piranşar kentinde Pasdaran üyelerine yönelik silahlı saldırının ardından İran İslam Cumhuriyeti bugün Kürdistan Bölgesi sınırlarını bömbalamıştır. Malesef bombardımanda bir vatandaşımız şehit düşmüş, iki vatandaşımız da yaralanmıştı. Her iki olay da bizim açımızdan endişe vericidir ve kabul edilemez” denmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.