1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. İran, Kürdistan Bölgesi'nde Kürt partilerin karargahlarını hedef aldı!
İran, Kürdistan Bölgesi'nde Kürt partilerin karargahlarını hedef aldı!

İran, Kürdistan Bölgesi'nde Kürt partilerin karargahlarını hedef aldı!

A+A-

 İran, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde Komele, HDK-İ ve PAK’a ait karargahların füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldı. Koye’deki saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu bugün sabah saat, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üs ve karargahları eş zamanlı olarak füze ve kamikaze İHA’larla hedef aldı.

Komele Genel Sekreteri Abdullah Muhtedi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Süleymaniye'nin Qeladize ilçesindeki karargahlarına İran ordusuna ait İHA'lar tarafından saldırı düzenlendiğini aktardı.

Rûdaw’a konuşan Komele Merkez Komite üyesi Aram Müderris de, “İran ordusu insansız hava araçlarıyla karargahımızı bombaladı. Herhangi bir can kaybımız yok. Dört ev hasar gördü” diye belirtti.

İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) sözcüsü Halid Azizi, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, sabah 10:30 civarında başlayan bombardıman esnasında Erbil’in Koye ilçesinde Kale olarak bilinen karargahlarının hedef alındığını söyledi.

Azizi, füzelerin bir kısmının çocukların okulda olduğu bir anda okulun yakınına ve çevresine isabet ettiğini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) lideri Hüseyin Yezdanpena da, Kerkük’ün Pirde ilçesi Şêrawa kasabası yakınlarındaki karargahın hedef alındığını belirterek, "Şehit ve yaralılarımız var" dedi.

2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı

Rûdaw’a konuşan Koye Kaymakamı Tarık Haydari, "İran bugün Koye'deki İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) karargahı olarak bilinen Kale'yi füzelerle bombaladı” dedi.

Koye Şehit Dr. Halid Hastanesi Müdürü Dr. Kawa Sabır, şu ana kadar 15 yaralının hastaneye ulaştırıldığını, bombardımanda 2 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Yaralananlar arasında çocuklar da var.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.