1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İran: Hz. Fatıma filmi, İngiliz Şiilerinin provakasyonu
İran: Hz. Fatıma filmi, İngiliz Şiilerinin provakasyonu

İran: Hz. Fatıma filmi, İngiliz Şiilerinin provakasyonu

İran: Hz. Fatıma filmi, İngiliz Şiilerinin provakasyonu; İslam düşmanları bu filme destek verdi

A+A-

 

Amerikan Sünniliği ve İngiliz Şiiliği, Müslümanların karşı karşıya olduğu en büyük tehdit... İngiliz Şiiliği, İngiltere desteğiyle 20 milyon doları aşan bir bütçeyle, Hz. Fatıma'nın hayatının anlatıldığı bir film çekti... Filmin amacı mezhep ayrılığını körüklemek.

"İki benzer hikaye ancak 1400 yıl arayla..."

İngiltere himayesindeki Şirazici grubun hazırladığı, 'Cennet Kadını' isimli filmin tanıtımı bu sözlerle başlıyor.

İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in kızı Hazreti Fatıma'nın hayatına ilişkin, 'anlatılmamış hikayenin keşfi' ifadesi kullanılıyor.

Ancak senaryo yazarlığını, İngiliz Şiiliğinin başlıca isimlerinden olan, Yasir el Habib'in üstlendiği film, bu kadar masum değil.

İngiltere tarafından fonlanan filmin tanıtımı, IŞİD'in katliamları anlatılarak başlıyor.

Filmde, Hazreti Muhammed, Hazreti Ali, Hazreti Fatıma'yı canlandıran oyuncular açıkça gösteriliyor.

Büyük bir yapım olan filmin bütçesi 20 milyon doların üzerinde. Bu, böylesine bir film için oldukça büyük bir miktar.

Ancak arkasındaki İngiltere desteği nedeniyle, İngiliz Şiiliği bu miktarı rahatlıkla karşıladı.

30 Aralık'ta gösterime gireceği açıklanan ve mezhep savaşı çıkarma hedefine hizmet eden filmde, Bilal-i Habeşi, Talha bin Ubeyd, Selman-i Farisi gibi birçok isim de tasavvur ediliyor.

Film henüz yayınlanmadan, birçok büyük şii alim ve Ayetullah tarafından reddedildi.

Onların başında, İran'ın en önemli taklit mercilerinden, büyük Ayetullah Mekarim Şirazi geliyor. Ayetullah Mekarim Şirazi, Müslümanları filmi izlemekten ve tanıtmaktan vazgeçmeye çağıran bir fetva yayımladı.

Ayetullah Mekarim Şirazi filmi, Müslümanlar arasında ayrılık yaratmaya yönelik bir girişim olarak tanımladı. İslam düşmanlarının da filmin yapımında parmağı olduğuna dikkat çekti.

Ayetullah Mekarim Şirazi açıklamasında, 'böylesi bölücü filmler yapma niyetinde olanların bizden olmadığını herkese duyurmalısınız' ifadelerini kullandı.

Ayrıca tüm müslümanların, bu film aracılığıyla iletilmek istenen mesajların, ne islam'ın ne de Şii mektebinin mesajları olduğunu' bilmesi gerektiğini vurguladı.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani de sosyal medya hesabı üzerinden filmi kınayan bir açıklama yaptı.

Şemhani, Hazreti Fatıma'nın hayatını anlattığı söylenen filmin yapımının arkasında, İngiltere merkezli bir grubun olduğunu söyledi.

Şemhani filmi, Müslümanlar arasındaki birliği bozma girişimi olduğunu belirterek, terör örgütü IŞİD'le söz konusu filmin yapımını aynı stratejinin parçası olarak tanımladı.

Film, terör örgütü ışid'in bölgedeki yoğun mücadele sonrası yenilgiye uğratılması sonrası, Müslümanlar arasındaki birliği bozacak yeni bir girişim olarak görülüyor.

Filmin senaryosu Yaser el Habib'e ait. Kuveytli Habib, kendi ülkesinde tutuklandıktan sonra, İngiliz insan hakları kuruluşlarının devreye girmesiyle bu ülkeye kaçtı.

Uzun yıllardır da, İngiltere'de mezhepçilik faaliyetlerini sürdürüyor.

Ancak Şii alimler, başta İslam devrimi rehberi Ayetullah Hamanei olmak üzere, ulemanın verdikleri fetvalar ve birlik mesajları, İngiliz Şiiliğinin empoze etmeye çalıştığı düşüncenin yayılmasının önüne geçti.

Ayetullah Hamanei, 'Ehli Sünnete hakaret etmenin haram olduğu' yönünde bir mesaj yayımladı. Bu mesaj, İslam dünyasında güçlü bir karşılık buldu.

Birçok İslam alimi, İngiliz Şiiliğine karşı görüşlerini açıkça dile getirdi. Önemli Ehli Sünnet alimleri de Amerikan Sünniliğini dışladı. Böylece mezhep kavgası çıkmasının önüne geçildi.

Kaynak: On4

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.