1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran: Fırat operasyonu durumu kötüleştirir
İran: Fırat operasyonu durumu kötüleştirir

İran: Fırat operasyonu durumu kötüleştirir

A+A-

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonuyla ilgili, “Suriye devletinin izni olmadan askeri operasyon düzenlemek, ülkedeki durumu kötüleştirir” dedi.

Düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Behram Kasımi, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Behram Kasımi, “Şimdiye kadar böyle bir operasyon gerçekleşmemiştir. Kuşkusuz Suriye devletinin izni olmadan askeri operasyon düzenlemek, ülkedeki durumu kötüleştirir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Suriye ve bölgenin durumundan haberdar oldukğunu belirten Kasımi, Türkiye'nin askeri operasyon düzenlemesinin Astana sürecini zor duruma sokabileceğini ifade etti.

Kasımi, "İran'ın Suriye konusundaki tutumu eskiden olduğu gibidir. Herhangi bir ülke Suriye merkezi yönetiminden izin almadan Suriye topraklarında bir eylem yapmamalı" diye konuştu.

Behram Kasımi, şunları kaydetti:

“Yapılacak herhangi bir eylem Suriye devletiyle işbirliği içinde ve onun isteği üzerine yapılmalı. Bu İran'ın temel politikasıdır. Buna uyulmadığı takdirde Suriye sorunun çözümüne yönelik İran-Türkiye- Rusya üçlüsünün yürüttüğü verimli Astana sürecinde bazı sıkıntılar çıkabilir.

Üçlü işbirliği konusunda çok iyi bir noktadayız ve olumlu sürecin ve işbirliğinin devam etmesinden yanayız. Türkiyeli dostlarımız hem bölge ve hem Suriye'deki gerçekliklerin farkındalar. Türkiye'yle temaslarımız ve diyalogumuz devam ediyor. Operasyon konusu şimdilik bir olasılık olarak görünüyor, gerçekleşirse üzerinde fazla konuşabiliriz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.