1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran Dışişleri: Viyana görüşmelerinde ilerleme kaydettik
İran Dışişleri: Viyana görüşmelerinde ilerleme kaydettik

İran Dışişleri: Viyana görüşmelerinde ilerleme kaydettik

Viyana müzakerelerinde İran heyetine başkanlık yapan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, Viyana görüşmelerinde ilerleme kaydettiklerini ancak bazı temel konularda müzakerenin devam ettiğini ifade etti.

A+A-

 

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4+1 ülkeleri (Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere) arasındaki İran ile 2015 yılındaki Ortak Kapsamlı Eylem Planı'na (JCPOA) geri dönüş müzakereleri devam ediyor.

Viyana müzakerelerinde İran heyetine başkanlık yapan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, görüşmelere ilişkin basına verdiği demeçte görüşmelerde önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, bazı temel konularda müzakerenin devam ettiğini aktardı.

Arakçi, “Anlaşmaya taraf olan ülkeler anlaşmaya yeniden dönme konusunda zor bir karar almalı. Elbette İran anlaşmada kalarak bu zor kararı almıştı” dedi.

'Heyetimiz iç siyasete karışmadan görüşmelerini sürdürüyor'

Anlaşmaya her zamankinden daha yakın olduklarını kaydeden Arakçi, “Elbette bazı temel konular çözülmeyi bekliyor ve bu konularda müzakere ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Viyana görüşmelerini etkilemediğini belirten Erakçi, “Seçimlerin Viyana müzakereleri üzerinde bir etkisi yok. Heyetimiz iç siyasete karışmadan görüşmelerini sürdürüyor. Eğer bir anlaşma olursa İran tarafı bunu kabul edecektir. Aksi durumda ne şu anki hükümet ne de yeni kurulacak hükümet anlaşmayı kabul etmeyecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.