1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran Cumhurbaşkanı'ndan Twitter'ın kurucusuna tweet
İran Cumhurbaşkanı'ndan Twitter'ın kurucusuna tweet

İran Cumhurbaşkanı'ndan Twitter'ın kurucusuna tweet

İran Cumhurbaşkanı, Twitter kurucusuyla sanal alemde mesajlaştı.

A+A-

İran Cumhurbaşkanından Twitterın kurucusuna tweet

İran'da eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın koltuğuna oturduktan sonra açıklamaları ve icraatlarıyla ülkesini uluslararası yaptırımlardan kurtarmaya çalışan İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ses getiren bir eyleme daha imza attı.

Jack Dorsey, kurucusu olduğu Twitter'dan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye bir mesaj gönderdi. Dorsey, Ruhani'ye Twitter üzerinden şu soruyu yöneltti: "İyi akşamlar, Başkan, İran halkı tweetlerinizi okuyabiliyor mu?"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesinin en çok eleştirildiği konulardan birinde diplomasi geleneğini bir tarafa bırakarak Jack Dorsey'e Twitter üzerinden cevap verdi. Ülkesinde çok yakında sosyal medyaya özgürlük tanıyacaklarını belirten Ruhani, Dorsey'ye "İyi akşamlar, Jack. Christiane Amanpour'a belirttiğim gibi, vatandaşlarımın en temel hakkı olan küresel bilgiye rahatlıkla ulaşmalarını sağlamak için çaba sarfediyoruz." tweetini attı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi cevapladıran Jack Dorsey, "Teşekkür ederim. Gerçeğe dönüştürmek için nasıl faydamız dokunacağı konusunda lütfen bizi haberdar edin."

AHMEDİNEJAD YASAKLAMIŞTI

İran'da şu anda Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerine erişim yasak. İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a karşı yapılan gösterilerde sosyal medyanın gücünü gören, İran yönetimi sosyal medyayı yasaklamıştı.

Geçtiğimiz ay ortasında İran'a Facebook ve Twitter'a kısa süreli erişim sağlanmıştı. Tahran'dan yapılan açıklamada, söz konusu sitelere kısa süreli erişimin teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtilmişti. 


trthaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.