1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran: Barzani’nin ziyaretinin önemi yakında ortaya çıkacak
İran: Barzani’nin ziyaretinin önemi yakında ortaya çıkacak

İran: Barzani’nin ziyaretinin önemi yakında ortaya çıkacak

İran’ın Erbil Başkonsolosu Sadullah Mesudiyan, Başkan Mesud Barzani’nin Bağdat ziyaretinin iyi bir geleceğini müjdelediğini ve söz konusu ziyaretin öneminin yakın bir zamanda ortaya çıkacağını söyledi.

A+A-

 

Başkan Mesud Barzani’nin Bağdat ve Necef temaslarıyla ilgili K24’e değerlendirmelerde bulunan İran’ın Erbil Başkonsolosu Sadullah Mesudiyan, “Bu ziyaretten dolayı Kürdistan Bölgesi halkı ile Irak halkını kutlamalıyız. Yaşanan yakınlaşmalar iyi bir geleceği müjdeliyor” dedi.

 

Mesudiyan, “Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkiler ne kadar güçlenirse ve anayasal çerçevede ilişkiler ne kadar ilerlerse öncelikli olarak bu halkın çıkarları açısından iyi bir gelişme olur” ifadelerini kullandı.

Kürdistan ve Irak halkını kutladığını kaydeden İranlı Başkonsolos, “Bağdat ziyareti çok önemliydi. Bu önemin yakın bir gelecekte ortaya çıkacağına inanıyorum. Anayasanın bazı bölümleriyle ilgili yaşanan sıkıntıların Kürdistan Bölgesi halkının halkları noktasında iyi bir neticeyle çözüme kavuşacağını umuyorum” diye konuştu.

Geçtiğimiz Perşembe günü Bağdat’ı ziyaret eden Başkan Barzani, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi, Irak Başbakan Yardımcısı Fuad Hüseyin, Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri, Irak Eski Başbakanı Nuri Maliki ve Ata Grubu lideri Falih Feyyaz ile görüştü. 

Cuma günü ise, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi, Irak eski Başbakanı Haydar Abadi, Arap Kongresi Başkanı Salih Mutlak, Hikmet Hareketi lideri Ammar El Hekim’le bir araya geldi.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta siyasi liderlerle yoğun görüşmeler gerçekleştiren Başkan Mesud Barzani, Necef’te de Sairun Koalisyonu lideri Mukteda Sadr ile bir bir görüşme gerçekleştirdi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.