1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran: ABD, yaptırımları kaldırmayı teklif etti
İran: ABD, yaptırımları kaldırmayı teklif etti

İran: ABD, yaptırımları kaldırmayı teklif etti

ABD dünyaya yaptırım uyguluyor. 25 Eylülde İran, Küba, Çin, Rusya, Venezuela ya ek yaptırım kararları aldı.

A+A-

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin görüşme karşılığında Tahran'a uyguladığı tüm yaptırımları kaldırmayı teklif ettiğini söyledi.

 

Ruhani, ABD'nin görüşmeler karşılığında İran'a yönelik tüm yaptırımları kaldırmayı teklif ettiğini ifade etti.

Reuters’ta yer alan açıklamaya göre Ruhani, “Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, New York’ta düzenlenen toplantılarda ABD ve İran arasında bir görüşmenin gerçekleşmesi konusunda ısrar etti ve ABD yaptırımları kaldıracağını söyledi” dedi.

Ruhani “Hangi yaptırımların kaldırılacağı tartışılıyordu, ancak tüm yaptırımların kaldırılacağını açıkça belirttiler” ifadelerini kullandı.

Ruhani'nin açıklamalarına ilişkin ABD tarafından henüz bir yanıt gelmedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 24 Eylül günü Birlemiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada "İran'ın bu şekilde devam etmesi durumunda bu ülkeye yaptırımların daha da artacağı" mesajını vermişti.

Trump'ın bu mesajının ardından bir gün sonra ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran'dan bilerek petrol almaya devam eden ve bu şekilde İran yaptırımlarını ihlal eden Çinli Cosco Shipping Tanker Co. ve China Concord Petroleum Co. şirketlerine ve bazı Çin vatandaşlarına yaptırım uygulama kararı aldıklarını belirtmişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.