1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İran: ABD ile Takasa hazırız
İran: ABD ile Takasa hazırız

İran: ABD ile Takasa hazırız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yeni tutuklu takasına hazır olduğunu ve bu konuda topun ABD sahasında bulunduğunu belirterek, "İsviçre gibi ülkeler, bu konuda adım atarsa yeniden tutuklu değişimi yapabiliriz" dedi.

A+A-

 

Musevi, düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

İran vatandaşı 3 bin kişinin muhtelif suçlamalarla farklı ülkelerde tutuklu olduğunu belirten Musevi, buna karşılık birçok ülke vatandaşının da İran'da tutuklu olduğunu ve bu sorunu çözmek için yeni tutuklu takasına hazır olduklarını ifade etti.

Musevi ayrıca yaptırımları ihlal etmekle suçlandıkları için vizeleri bulunsa dahi vatandaşlarından zorunlu olmadıkça ABD'ye seyahat etmemelerini istedi.

SUUDİ ARABİSTAN’A MESAJ

İran'dan bir heyetin müzakere amacıyla Suudi Arabistan'a gittiği iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Musevi, bu konuda bir bilgisi olmadığını söyledi.

Bu ülkeyle hac ve umreler için giden yetkililerin dışında herhangi bir görüşme olmadığını ancak bazı ülkelerin gerginlikleri bitirmek ve müzakereleri başlatmak için birtakım girişimlerde bulunduğunu dile getiren Musevi, şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan'ın, İran tarafından uzatılan dostluk elini sıkmasını temenni ediyoruz. Şu bilinmelidir ki yabancıları davet etmekle, silah depolamakla güvenliği sağlayamayız. Bununla durum değişmeyecek, belki daha da kötü olacak."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.