1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak'tan Türkiye’ye askerlerini çekme çağrısı
Irak'tan Türkiye’ye askerlerini çekme çağrısı

Irak'tan Türkiye’ye askerlerini çekme çağrısı

A+A-

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ni ikinci kez bakanlığa çağırarak nota verdi ve Türkiye’nin Irak topraklarındaki askerlerini çekmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye güçlerinin 17 Haziran’da düzenlediği ve Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında, “Anlaşmalara ve uluslararası yasalara aykırı olan bütün bu saldırıları reddediyoruz. Türkiye tarafının, saldırılarını durdurmasını ve dün bir kısmı daha Irak topraklarına giren ve Başik Üssü ile diğer yerlerde bulunan askerlerini çekmesi gerektiğini vurguluyoruz” denildi.

Türkiye’nin PKK’ye yönelik operasyonları nedeniyle Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız son 4 gün içerisinde ikinci kez Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Bugün ise Büyükelçi Yıldız’a nota verildi ve yapılan ihlallere son verilmesi istendi.

Irak’ta yeni hükümetin göreve gelmesiyle ilk kez Türkiye’nin, Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgesinde PKK’ye yönelik saldırıları nedeniyle kısa süre içerisinde iki kez büyükelçi bakanlığa çağrıldı.

14 Haziran itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından “Pençe-Kartal” ve “Pençe-Kaplan” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, 36 saatte PKK’ye ait 500’den fazla hedefin, top, Fırtına obüsü, ÇNRA’nın yanı sıra SİHA ve F-16’lardan yapılan atışlarla imha edildiğini söyledi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.