1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak'tan genel seçimler için BM'den yardım talebi
Irak'tan genel seçimler için BM'den yardım talebi

Irak'tan genel seçimler için BM'den yardım talebi

A+A-

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'nin ülkede yapılması planlanan genel seçimler için Birleşmiş Milletler'den (BM) yardım istediği bildirildi.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Kazimi'nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

Kazimi'nin görüşmede ülkede yapılması planlanan genel seçimlerin gerçekleştirilmesi için BM'den yardım istediği belirtilen açıklamada, yeni hükümetin Irak'ın istikrarı ve egemenliği için büyük çabalar harcadığını aktaran Kazimi'nin Guterres'e, ülkesinin yaşadığı ekonomik krizi atlatmak için dost ülkelerle uluslararası örgütlerden yardım istediğini belirttiği aktarıldı.

Irak'ın yeni hükümetinin karşılaştığı zorlukları atlatmak için temennilerini ileten BM Genel Sekreteri Guterres'in ise yeni hükümet kabinesinin tamamlanması için başarılar dilediği ifade edildi.

Açıklamada iki tarafın, dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının yanı sıra Irak'taki siyasi, güvenlik ve ekonomik gelişmeleri ele aldıkları kaydedildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.