1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak'ta IŞİD'e ait hücre çökertildi: 186 gözaltı
Irak'ta IŞİD'e ait hücre çökertildi: 186 gözaltı

Irak'ta IŞİD'e ait hücre çökertildi: 186 gözaltı

A+A-

 Irak İçişleri Bakanlığı, ülkenin batısındaki Enbar vilayetinde IŞİD’e ait  büyük bir hücrenin çökertildiğini açıkladı.

Operasyona ilişkin İçişleri Bakanlık Sözcüsü Tümgeneral Saad Muin, Ramadi kentinde düzenlediği basın toplantısında haftalar süren bir çalışma sonrasında düzenlenen operasyonlarda Enbar'ın çeşitli bölgelerinde örgüt üyesi olduğu tespit edilen 186 kişinin yakalandığı ve gözaltına alındığını söyledi.

Yakalanan kişilerin yaptıkları eylemlere ilişkin itiraflarda bulunduğunu belirten Tümgeneral Saad Muin, "Teröristler, Elbu Nemr aşiretinden çok sayıda kişiyi, Felluce'de Mustafa el-Azzari isimli askeri öldürdüklerini, siviller ile güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırılar düzenlediklerini itiraf ettiler"  dedi.

Muin, örgüt mensuplarının yargı tarafından idam cezasına çarptırıldığını ve cezalarının infazını beklediklerini kaydetti.Muin, idam kararlarının ne zaman alındığına ilişkin bilgi vermedi.

Her ne kadar Irak güçleri, Aralık 2017'de IŞİD’e  karşı zafer askeri zafer  ilan etse de IŞİD militanlarının özellikle güvenlik güçleri ve sivillere yönelik saldırıları devam ediyor.

IŞİD mensuplarının, Irak'ın Musul, Salahaddin, Suriye sınırına yakın Enbar vilayeti ve Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürt bölgelerine k zaman zaman saldırılarına devam ediyor

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.