1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak'ta Cuma Günü İçin Büyük Hazırlık Başladı
Irak'ta Cuma Günü İçin Büyük Hazırlık Başladı

Irak'ta Cuma Günü İçin Büyük Hazırlık Başladı

Irak’ta Cuma günü başkent Bağdat’ın yanısıra ülkenin güney illerinde geniş çaplı gösteriler için hazırlıklara başlandı.

A+A-

 

Bağdat ve güney illerindeki protesto tertip heyetleri tarafından koordine edilen gösterilere geniş çaplı katılımın olması bekleniyor.

 

Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan gösterilerle ilgili Russia Today’e açıklamalarda bulunan aktivist Ali Esedi, Bağdat’taki gösterilerle güney kentlerindeki gösteriler arasında hiçbir fark olmadığını belirterek, “Gösterilere katılanların talepleri aynı; yolsuzluğun bitmesi ve hizmet yetersizliğinin giderilmesi” dedi.

Irak güvenlik güçleriyle de iletişim halinde olduklarını kaydeden Esedi, göstericilerin şiddete dönüşmemesi için görüşmelerini sürdürdüklerini ifade etti.

Irak'ın tek gelir kaynağı ham petrol ihracatının büyük bir kısmını tedarik eden güneydeki Basra vilayetinde, 8 Temmuz Pazar günü başlayan gösteriler Zikar, Babil, Meysan, Divaniyye, Necef, Kerbela ve son olarak da Bağdat'a sıçramıştı.

Gösterilerde 15 dolayında kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı açıklandı.

Hayat şartlarının iyileştirilmesinin talep edildiği gösterilerde, su ve elektrik hizmetlerindeki aksaklıklar, işsizlik ve devlet dairelerindeki yolsuzluklar protesto ediliyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.