1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak'ta ABD güçlerinin bulunduğu hava üssüne füze saldırısı
Irak'ta ABD güçlerinin bulunduğu hava üssüne füze saldırısı

Irak'ta ABD güçlerinin bulunduğu hava üssüne füze saldırısı

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Irak’ta ABD’li güçlere ev sahipliği yapan Ayn el-Esed Hava Üssü’ne bugün füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

A+A-

 

ABD liderliğindeki DAiŞ’le Mücadelede Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Irak’ta ABD’li ve diğer uluslararası güçlere ev sahipliği yapan Ayn el-Esed Hava Üssü’ne bugün füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Albay Marotto, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Gelen ilk raporlar, saldırının bugün saat 13.35’te gerçekleştiğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

Saldırının herhangi bir can kaybına neden olmadığını kaydeden Marotto, saldırının neden olduğu hasarla ilgili incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Uluslararası Koalisyon, yaklaşık iki hafta önce bir insansız hava aracı (İHA) ile Ayn el-Esed Hava Üssü’ne saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Albay Marotto, Twitter'daki açıklamasında, saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini, ancak gelen ilk raporun, saldırının bir hangara zarar verdiği, buna karşın herhangi bir can kaybı veya yaralanmaya neden olmadığına işaret ettiğini yazdı.

Albay Marotto, Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Hükümetine veya Uluslararası Koalisyon’a yönelik herhangi bir saldırının Iraklı kurumların otoritesini, hukukun üstünlüğünü ve Irak'ın ulusal egemenliğini zayıflattığını da sözlerine ekledi.

El-Hurra televizyonuna konuşan Anbar vilayetinden bir kaynak ise, saldırının Katyushalarla gerçekleştirildiğini ifade etti.

ABD, İran destekli milisleri Irak'taki Amerikan güçlerine düzenli olarak füze saldırıları düzenlemekle suçluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.