1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak’ta 5 gösterici daha öldürüldü
Irak’ta 5 gösterici daha öldürüldü

Irak’ta 5 gösterici daha öldürüldü

Irak’ın başkenti Bağdat ve Zikar’da devam eden gösterilerde güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonucu 5 eylemci yaşamını yitirdi.

A+A-

 

Edinilen bilgiye göre, son 24 saat içerisinde Bağdat’ta 3, Zikar’da ise 2 gösterici yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralandı.

 

Önceki gün de Bağdat’ta göstericilerle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 6 kişi hayatını kaybetti, 54 kişi de yaralanmıştı.

Nasıriye kentinde ise açılan ateş sonucu 2 sağlık görevlisi yaralanmıştı.

Dün güvenlik güçleri, Tahrir Meydanı'nda göstericiler tarafından kurulan çadırları yakarken, bölgeden ayrılmayan göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

Irak güçleri, daha önce göstericiler için yollara konulan beton bariyerleri kaldırıp, protestocuların kalesi Tahrir Meydanı yakınlarındaki çadırları yakmıştı.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Davos Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, 1 Ekim 2019’dan bu yana süren gösterilerde 600’den fazla göstericinin hayatını kaybettiğini söylemişti.

Gösteriler; yolsuzluk, işsizlik ve alt yapı eksikliğini protesto amacıyla başlamıştı. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi tepkiler üzerine istifa ederken, halen yeni hükümet kabinesi kurulmuş değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.