1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Iraklı sığınmacılardan Aylan’ın babasına ağır suçlama
Iraklı sığınmacılardan Aylan’ın babasına ağır suçlama

Iraklı sığınmacılardan Aylan’ın babasına ağır suçlama

Iraklı sığınmacılardan Aylan’ın babasına ağır suçlama: Ölümlerden o sorumlu

A+A-

Bodrum sahiline vurmuş cesediyle tüm dünyanın yüreğini sızlatan üç yaşındaki Aylan Kurdi’nin babasına ağır bir suçlama yöneltildi.

Aralarında, aynı kazada iki çocuğunu kaybeden bir ailenin de bulunduğu Iraklı göçmenler, Aylan’ın babasının insan kaçakçılarıyla birlikte hareket ettiğini, alobora olan botu da kendisinin kullandığnı söyledi.

Iraklı Ahmed Hadi Jawwad. Fotoğraf: Reuters.

Iraklı Ahmed Hadi Jawwad, kazada hayatını kaybeden çocuklarının fotoğrafıyla. Fotoğraflar: Reuters.

Reuters’ın görüştüği göçmenlerden Iraklı Ahmed Hadi Jawwad, bottakilerin ölümünden Abdullah Kurdi’nin sorumlu olduğunu savundu.

Zainab, whose children drowned while trying to reach Greece, cries during an interview with Reuters in Baghdad

Zeyneb Jawwad.

Kazada 11 yaşındaki kız, dokuz yaşındaki erkek çocuğunu kaybeden ve  eşiyle birlikte memleketleri Bağdat’a dönen Jawwad, “Botu, Abdullah Kurdi kullanıyordu. Büyük bir dalga botumuza çarptı. Kurdi panikledi ve hızı artırdı. Ne olduysa o an oldu ve botumuz devrildi” dedi.

Jawwad’ın eşi de aynı ifadeleri kullandı.

‘Kaçakçılarla birlikte çalışıyordu’

BODRUM'DAN AVRUPA ULKELERINE KACAK GECME HAYALI ILE BINDIKLERI BOTLA YUNAN ADALARINA GITMEK ISTEYEN KACAKLARIN CESETLERI KIYIYA VURDU. GUVENLIK GUCLERI CESETLERI SAHILDEN ALARAK MORGA GOTURDU. (FOTOGRAF:YASAR ANTER/BODRUM-DHA)

Aylan’ın dünyayı ayağa kaldıran akıbeti… Fotoğraf: DHA

 

Kurdi’nin, yolcu olduğu ve çocuklarının ellerinin arasından kaydığına dair sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Jawwad, “Onu yalan söylemeye iten şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Belki korktuğu içindir. En başından beri botu o kullanıyordu. Hatta kaçakçılarla birlikte çalışıyordu” ifadelerini kullandı.

Jawwad, Yunanistan’a geçmek üzere iletişime geçtiği kaçakçılardan Ebu Hüseyin’in de yolculuğu bizzat Kurdi’nin organize ettiğini söylediğini dile getirdi.

Diğer kazazedeler de doğruladı

Reuters’ın görüştüğü ve kazanın ardından yüzerek hayatta kalmayı başaran 22 yaşındaki Iraklı Amir Haider da Jawwad’ın iddiasını doğrular ifadeler kullandı.

Kurdi’nin botu kullanan kişi olduğunu söyleyen Haider, “Kurdi’yi ilk gördüğümde Türk kaçakçılardan biri sandım. Hiç konuşmuyordu. Sonra eşiyle Arapça konuştuğuna tanık oldum” dedi.

Yine Reuters’ın ulaştığı, ancak kimliğini doğrulayamadığı bir kişi de aynı botta olduğunu ve kaza sırasında dümenin başında Kurdi’nin bulunduğunu söyledi.

Kurdi: Yalan

Abdulah Kurdi, Kobani’deki evinde yeğeniyle… Fotoğraf: Reuters

Haberde ayrıca Reuters’ın telefonla aradığı, ancak ulaşamadığı Kurdi’nin, Britanya merkezli Mail Online sitesine konuştuğu da belirtildi. Botu kendisinin kullandığına dair iddiaları duyduğunu söyleyen Kurdi,  “İddialar hepsi yalan” dedi.

Kaynak: Diken

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.