1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Iraklı Eski Bakan: IŞİD geri dönüyor
Iraklı Eski Bakan: IŞİD geri dönüyor

Iraklı Eski Bakan: IŞİD geri dönüyor

A+A-

Irak Eski İçişleri Bakanı Baqir Zubeydi, IŞİD’in Irak’a dönmeye çalıştığını belirterek, güvenlik güçlerinin yeterli önlemleri almaları gerektiğini belirtti.

Irak Eski İçişleri Bakanı Baqir Zubeydi, yaptığı açıklamada, Kerkük ve Musul’u IŞİD’ bırakıp kaçan güvenlik güçleri ile sorumlular ile yolsuzluğa bulaşanların aynı kişiler olduğunu belirterek, Irak Ordusunda bulunan üst kademenin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Zubeydi sözlerinin devamında, “IŞİD örgütü, Musul, Enbar ve Selahaddin kentlerinde gizli örgütlenme ve konumlanmasını sürdürüyor. Özellikle Şergat bölgesi ile Dicle’nin güneyinde güçleriin toplamış ve o mıntıkalara yerleşmiş durumda” ifadelerini kullandı.

IŞİD militanlarının Irak-Suriye sınırında yoğun bir hareketlilik içinde olduklarını belirten Zubeydi, IŞİD'in Hemrin Dağı’na da yerleştiğini belirtti.

Açıklamasının sonunda Irak Ordusu’nda bulunan üst düzey sorumluların yolsuzluk ve hırsızlık olaylarına bulaştığını belirten Zubeydi, “Irak Ordusu halkı ve bölgeyi korumaktan aciz, köklü değişikliklerin yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.