1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak Savunma Bakanı’ndan iç savaş uyarısı
Irak Savunma Bakanı’ndan iç savaş uyarısı

Irak Savunma Bakanı’ndan iç savaş uyarısı

A+A-

Al Arabiya televizyonuna konuşan Irak Savunma Bakanı Inad, “Bağdat’ta Yeşil Bölge ile diplomatik temsilciliklerin hedef alınmaya devam etmesi, ülkeyi, sadece Irka vatandaşlarının bedel ödeyeceği bir iç savaşa doğru sürüklüyor” dedi.

Cuma Inad, Irak’ın hala Uluslararası Koalisyon’un Irak ordusuna vereceği desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Diplomatik temsilciliklerin korunması ve füze saldırısında bulunanların yakalanması için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Yabancı ülke temsilcilikleri, büyükelçilik, konsolosluk gibi diplomatik temsilciliklerin yer aldığı Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge, özellikle son dönemlerde sık sık füze saldırılarının hedefi oluyor. Özellikle ABD Büyükelçiliği’ne yönelik katyuşa füzeleriyle düzenlenen saldırılar, hava savunma sistemi sayesinde engelleniyor.

Iraklı Bakan, “Bazı çevreler bizi silahlı çatışmaya çekmeye çalışıyor, biz de bunun meydana gelmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Irak ordusunun kuruluşunun 100. Yıldönümü olan bugüne de değinen Inad, “Ordu büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. En önemlisi de DAİŞ’le mücadele, eğitim eksikliği ve istihbaratın zayıf olması” dedi.

DAİŞ’in ülkede son bulduğunu belirten Cuma Inad, “DAİŞ’in Irak’ta sadece bazı hücreleri kaldı” ifadesini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.