1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak Parlamentosu’ndan PKK’nin Şengal’den çıkarılması girişimi
Irak Parlamentosu’ndan PKK’nin Şengal’den çıkarılması girişimi

Irak Parlamentosu’ndan PKK’nin Şengal’den çıkarılması girişimi

A+A-

Irak Parlamentosu, Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı  Adil Abdulmehdi’ye PKK’nin Şengal’den çıkarılması için resmi yazı gönderdi.

K24, Irak Parlamentosu’nun, Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı sıfatını da taşıyan Başbakan Adil Abdulmehdi’ye gönderdiği yazının ayrıntılarına ulaştı.

Söz konusu yazıda, Şengallilerin evlerine dönmesi, halkın ve bölgenin güvenliğinin sağlanması için PKK’nin Şengal’den çıkarılması gerektiği belirtiliyor.

K24’e konuşan Irak Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Kürt Parlamenter Nasir Herki, Şengal’de durumun normalleşmesi için PKK güçlerinin bölgeden çıkarılmasıyla ilgili Iraklı yetkililerin girişimde bulunduğunu söyledi.

Şengal İlçe Meclisi Başkanı da Irak Parlamentosu’nun bildirisiyle ilgili, “Bölge halkı, PKK’nin varlığından dolayı evlerine dönemiyor” dedi.

Talebin, Şengal halkının istekleriyle uyuştuğunu ifade eden Şengal İlçe Meclisi Başkanı, “Hayatın normalleşmesi için PKK’nin Şengal’den çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

PKK son haftalarda Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde kendisine bağlı başka bir silahlı milis grubu kurarak bu grubun bölgede silahlı saldırılar düzenleyeceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.