1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Irak bütçesi parlamentoda: Kürtler boykota hazırlanıyor
Irak bütçesi parlamentoda: Kürtler boykota hazırlanıyor

Irak bütçesi parlamentoda: Kürtler boykota hazırlanıyor

A+A-

 

 

Irak Parlamentosu’ndaki Kürdistan partileri parlamenterleri 2018 bütçesinin görüşüleceği oturumu boykot edeceği bildirildi.

Irak Parlamentosu Kürdistan ve Sunni Arap siyasi partilerin itirazı nedeniyle birçok kez reddedilen 2018 bütçe görüşmelerinin yapılacağı bugünki oturumu Kürdistan partileri yine boykot ediyor.  

BasNews’e konuşan Irak Parlamentosu Kürt Parlamenteri Dr. Ferhat Qadir şunları dile getirdi: “Eğer Kürdistan partilerinin bütçeye ilişkin yaptığı ittiarazlar gözardı edilirse oturumu boykot edeceğiz.”

Ferhad Qadir oturumun ilk bölümünde yasa tasarısının okunacağını ve Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarının gözardı edilmesi halinde oturumu boykot edeceklerini sözlerine ekledi.  

Kürdistan Bölgesi parlamenterlerinin bütçe tasarısına eklenmesini ve değişmesini istedikleri 5 maddelik öneri taslağını Irak Parlamento Başkanı ve hükümete sunulduğunu kaydeden Dr. Ferhat Qadir, “Yasa tasarısında bu önerilerimizin ne kadar ciddiye alınıp alınmadığını göreceğiz” dedi.

Ferhat Qadir sözkonusu bütçe tasarısına Kürdistan partileri dışında Sunni Arap partilerin de ittirazları olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.