1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak: Belarus-Polonya sınırında 571 vatandaşımız var
Irak: Belarus-Polonya sınırında 571 vatandaşımız var

Irak: Belarus-Polonya sınırında 571 vatandaşımız var

A+A-

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, Irak resmi televizyonuna yaptığı açıklamada, Belarus ile Polonya sınırında bulunan iki bölgedeki 8 kampta 571 Irak vatandaşının varlığının tespit edildiğini bildirdi.

Sahhaf, adı geçen ülkelerin sınır uzunluğunun 680 kilometre olmasından dolayı oradaki vatandaşların  tam sayısının bilinmesinin mümkün olmadığını belirterek, gönüllü geri dönüşü isteyen vatandaşlar  için 18 Kasım'da bir sefer düzenleneceğini söyledi.

Hükümetin yurt dışından bir başka ülkeye gitmeyi engelleme imkanına sahip olmadığını kaydeden Sahhaf, Türkiye ile yapılan koordinenin ardından Belarus'a Irak vatandaşlarının gidişine engel olunduğunu ve bazı ülkelerle de koordine çalışması başlattıklarını dile getirdi.

Irak hükümeti, geçen ağustosta Belarus ile Litvanya arasındaki sınır bölgesinde kalmış olan 690 vatandaşının geri getirildiğini duyurmuştu.

Kürdistan Bölgesi vatandaşları da uluslararası alanda Irak vatandaşı sayıldığı için söz konusu göçmenlerin ne kadarının Kürt olduklarını tespit etmek daha da zorlaşıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.