1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak Başbakanı'ndan Trump'ın ziyaretine ilişkin açıklama
Irak Başbakanı'ndan Trump'ın ziyaretine ilişkin açıklama

Irak Başbakanı'ndan Trump'ın ziyaretine ilişkin açıklama

Irak’ı sürpriz şekilde ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump’ın Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile yüzyüze değil telefonla görüşmeyi tercih etti.

A+A-

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin ülkesini ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ülke  hükümetinin "ABD Başkanı Trump'ın Irak'ı ziyaret ederek yeni hükümeti tebrik  edeceği ve ardından ABD askerlerini ziyaret edeceği planının" olduğundan haberdar  edildiği belirtilerek, "Trump'ın Bağdat'ta resmi törenle karşılanması ve Başbakan  Adil Abdulmehdi ile görüşmesi bekleniyordu ancak görüşmenin düzenlenmesiyle  ilgili yaşanan görüş ayrılığı bu görüşmenin telefonla gerçekleşmesine neden  oldu." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Trump ve Abdulmehdi'nin telefon görüşmesinde, Trump'ın  Suriye'den çekilme kararı sonrası bölgedeki gelişmeler, IŞİD ile mücadelede işbirliğiyle, bölge ülkeleri ve halkları için güvenlik ve istikrarın sağlanmasını  ele aldığı bildirildi.

Abdulmehdi'nin Trump'ın Irak'a ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile  getirdiği belirtilen açıklamada, Bağdat'a davet ettiği Trump'ın da Abdulmehdi'ye  ABD'yi ziyaret etmesi için davet yaptığı kaydedildi.

ABD Başkanı Trump, Irak'a gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette ülkenin  batısındaki ABD askerleri dışında hiçbir Iraklı yetkiliyle görüşmedi.

Associated Press'in (AP) haberine göre Trump, 3 buçuk saat süren  ziyaretin ardından Irak'tan ayrıldı.

Irak’ta bulunma sebebine ilişkin burada açıklamalar yapan Trump, "Buraya gelip askerlerimizi ziyaret etmek ve saygılarımı iletmek istedim." dedi.

Trump Irak'taki askerlerle samimi sohbet ederken bol bol fotoğraf çektirmesi dikkat çekti.

Başkan Trump, Amerikan askeri karargâhında yetkililerden bilgi aldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.