1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak Başbakanı Kazımi’den tüm tarafları ‘ulusal diyalog’ çağrısı
Irak Başbakanı Kazımi’den tüm tarafları ‘ulusal diyalog’ çağrısı

Irak Başbakanı Kazımi’den tüm tarafları ‘ulusal diyalog’ çağrısı

A+A-

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’deki oturma eylemlerini sürdüren Sadr Hareketi mensuplarına seslenerek, devlet kurumlarını boşaltmalarını istedi. Kazımi ayrıca, mevcut krizi çözmek için tüm tarafları ulusal diyalog masasına oturmaya çağırdı.

Mustafa Kazımi, ülkede yaşanan son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, büyük bir siyasi tıkanıklık yaşadığını belirterek, “Güvenliği korumak ve durumu kontrol altında tutmak için gereken tedbirleri aldık” dedi.

Siyasi gruplar arasında ulusal diyalog ve uzlaşı çağrısında bulunan Kazımi, tarafları “vatana ihanet suçlamalarından kaçınmaya, aynı ülkedeki kardeşler arasında düşmanlık ve kin beslememeye” davet etti.

Yeşil Bölge’deki Parlamento binasında oturum eylemi yapan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’a bağlı protestoculara da seslenen Kazımi, şunları kaydetti:

 “Mesajınız nettir ve soğukkanlı davranmanız takdire şayandır. Ulusal tüm tarafların üzerinde anlaşabileceği ulusal çözüm projesinin hayata geçirilmesinin zamanı geldi. Protestocuları, güvenlik güçleriyle dayanışma içinde olmaya çağırıyorum ve devlet kurumlarına saygı gösterip oraları boşaltmalarını ve genel düzeni korumalarını istiyorum.”

Kazımi’nin açıklaması sonrası Sadr’a yakın sosyal medya hesabından “Devam ediyoruz” paylaşımı yapıldı.

Şii lider Sadr, Başbakan Kazımi’nin çağrısının ardından Yeşil Bölge’den çekilme olmayacağı mesajı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.