1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak Başbakanı Kazımi: Peşmergeye saldırı cezasız kalmayacak
Irak Başbakanı Kazımi: Peşmergeye saldırı cezasız kalmayacak

Irak Başbakanı Kazımi: Peşmergeye saldırı cezasız kalmayacak

A+A-

Mustafa Kazımi, Mahmur'daki IŞİD saldırısıyla ilgili olarak "Peşmerge güçleri, Irak savunma sisteminin bir parçasıdır. Bu saldırı cezasız kalmayacak, IŞİD teröristlerine karşı misilleme yapılacaktır” ifadesini kullandı.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Mahmur'un Xidircice köyünde IŞİD'in düzenlediği, 10 Peşmerge ve 3 sivilin şehit olduğu saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Güçleri birleştirme çağrısında bulunan Kazimi, "Saflarımızı sıklaştırmalı ve IŞİD teröristlerine kayıtsız kalmamalıyız. Karacuğ dağı yakınlarındaki Xidircice köyüne IŞİD terör saldırısını yakından izledik. Bu saldırı cezasız kalmayacak, IŞİD teröristlerine karşı misilleme yapılacaktır” dedi.

Peşmerge güçlerinin Irak savunmasının bir parçası olduğunu belirten Kazımi, "Peşmerge güçleri, diğer Irak silahlı kuvvetlerine mensup kardeşleriyle farklı şehir ve ilçelerin güvenliğini sağlamak için birlikte çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu.

IŞİD’in Peşmergeye karşı saldırıları arttı

IŞİD’in dün gece Mahmur ilçesi Xidircice köyünde düzenlediği saldırıda 10 Peşmerge ve 3 sivil şehit düşmüş, saldırıda 4 Peşmerge ve 1 sivil de yaralanmıştı.

IŞİD, 28 Kasım’da, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırmış, yola döşenen el yapımı patlayıcının Peşmerge aracının geçişi sırasında infilak etmesi sonucu araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.

29 Kasım'da Kifri ilçesine düzenlenen saldırı sonucunda ise 2 Peşmerge şehit olmuş, 2 Peşmerge de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.