1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Irak Başbakanı bugün Türkiye'yi ziyaret ediyor
Irak Başbakanı bugün Türkiye'yi ziyaret ediyor

Irak Başbakanı bugün Türkiye'yi ziyaret ediyor

A+A-

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Türkiye'de resmi ziyarette bulunuyor.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında terörle mücadele, Irak'ın yeniden imarı, ticaret ve enerji alanları başta olmak üzere Türkiye-Irak arasında iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. 

Irak Başbakan Abdulmehdi, dün Bağdat’ta yaptığı haftalık basın toplantısında, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine çalışma ziyareti için yarın Ankara’ya gideceğim. Türkiye ile birçok konuda ortaklığımız söz konusu" ifadelerini kullandı.

Ankara’da Irak ve Türkiye’yi ilgilendiren birçok ortak meseleyi ele alacaklarını bildiren Abdulmehdi, bunların başında güvenlik meselesi olduğunu paylaştı.

Başbakan Abdulmehdi Ankara’ya gerçekleştireceği ziyaretle ilgili şunları kaydetti:

“Türkiye ile güvenlik meselesinin yanı sıra Suriye’deki gelişmeler, Sincar’daki durum, ortak sınırlar gibi konularda da ortaklığımız söz konusu. Türkiye ile ayrıca çok önemli ekonomik ilişkilerimiz var. Türkiye’nin Irak’ta ciddi anlamda yatırım yapması ve diğer ekonomik alanlarda geniş şekilde yer alması bizim açımızdan çok önemlidir. Türkiye’nin buna karşı güçlü bir kapasitesinin olduğundan da eminiz.”

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son sekiz ay içerisinde iki kez Irak'ı ziyaret etti. Ekim 2018’deki ziyaretten sonra Çavuşoğlu, 28-29 Nisan 2019 tarihlerinde Bağdat, Basra ve Erbil’i kapsayan önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.