1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak: Arabulucu olmaya hazırız
Irak: Arabulucu olmaya hazırız

Irak: Arabulucu olmaya hazırız

A+A-

Irak, ABD ile İran arasında nükleer anlaşma uzlaşmazlığı nedeniyle tırmanan gerilimde bölgede olası bir savaş tehlikesine karşı uyarıda bulunarak, arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Irak Başbakanlık Ofisi’nden, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in iki günlük Bağdat temasları sonrasında pazar akşamı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, Zarif ile bölgedeki istikrarın sürmesi ve nükleer anlaşmanın devam ettirilebilmesi üzerine görüşmeler yapıldı. Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin bölgedeki gerilimin "bir savaşa dönüşebilme tehlikesine" karşı uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi, Zarif ile görüşmesinde Bağdat'ın bu teklifini dile getirdi. Halbusi, ABD'nin Tahran yönetimine yönelik yaptırımlarını da "anlamsız" olarak nitelendirdi.

 İran Dışişleri Bakanı Zarif de görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Tahran'ın, Washington'ın ister askeri ister ekonomik olsun "savaş denemelerinin" her birini geri püskürteceğini savundu.

ABD geçen hafta İran ile devam eden gerilim nedeniyle Ortadoğu'ya asker takviyesi yapılacağını duyurmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un Ortadoğu’ya 5 ila 10 bin ek asker gönderme planını Beyaz Saray'a sunacağı ve planın Patriot sistemleri ve gemi takviyesini de içerdiği belirtilmişti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.