1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Irak, ABD askerlerinin çekilmesi için özel bir komisyon oluşturdu
Irak, ABD askerlerinin çekilmesi için özel bir komisyon oluşturdu

Irak, ABD askerlerinin çekilmesi için özel bir komisyon oluşturdu

A+A-

 Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD askerlerinin yurtdışında konuşlandırılması için özel bir teknik komisyon oluşturulduğu aktarıldı.

Irak’tan ABD askerlerinin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin, Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım el-Araci ve güvenlik yetkilileri ile bugün düzenlenen toplantıda ülkedeki ABD askerinin varlığı ele alındı.

Toplantının ardından Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD askerlerinin yurtdışında konuşlandırılması konusunun görüşüldüğü bildirildi.

Bakanlık, ABD askerlerinin yurtdışında konuşlandırılmasını sağlamak için ABD tarafıyla koordinasyon içinde bulunacak özel bir teknik komisyonun  oluşturulmasına karar verildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, kurulacak olan komisyonun geçen Ağustos ayında ABD’de düzenlenen stratejik müzakere kapsamında oluşturulduğuna dikkat çekti.

Öte yandan Heşdi Şabi Güçleri Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ile İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin ABD’nin 3 Ocak’ta Bağdat Havalimanı yakınlarında düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybetmeleri ardından ABD askerlerinin ülkeden çıkarılması istenmişti.

Irak Parlamentosu, Sünni Araplar ve Kürtlerin katılmadığı oturumda ABD askerlerinin ülkeden çıkarılması için karar almıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.