1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere'de doktorlara hayatta kalacakları tercih klavuzu
İngiltere'de doktorlara hayatta kalacakları tercih klavuzu

İngiltere'de doktorlara hayatta kalacakları tercih klavuzu

Birleşik Krallık'ta doktorlara hangi hastanın hayatta kalacağını seçmeleri için kılavuz dağıtılacak

A+A-

 

Bunalmış doktorlara, yoğun bakım yatakları veya suni solunum cihazları tükenirse hangi koronavirüs mağdurunun yaşaması ya da ölmesi gerektiğine karar vermelerine yardımcı olacak yeni kılavuzlar verilecek.

Cumartesi yayımlanması beklenen bu kriterler, hastanelerin gelecek haftalarda muhtemelen korkunç seçimlerle karşı karşıya kalacağının ve bu seçimleri tek başlarına yapmalarının beklenemeyeceğinin kabulü anlamına geliyor.

Solunum sistemi bozukluğu, kanser, kalp hastalığı ve diyabet gibi rahatsızlıkları olan hastaları kapsayacak kriterlerin, hangi tedaviden vazgeçilebileceğini gösteren bir yaş sınırı da belirleyip belirleyemeyeceği ise net değil.

Hayatta kalma şansı daha yüksek bir kişiye yer açmak için, halihazırda suni solunuma bağlı bir hastanın cihazdan çıkartıldığının görülmesi de olası.

Bir kaynak, The Independent'a şöyle konuştu:

Daha önce böyle bir durum yaşamadık.
Yataklar ve yoğun bakım üzerinde büyük baskı olacak, bu yüzden bu meseleyi ele alıyoruz.

Yönergelerin derlenmesinin bir haftadan biraz fazla sürdüğü anlaşılıyor.

Kaynak, "Çok hızlı hareket etmek zorunda kaldık" diye ekledi.

İtalya'nın virüsten en kötü etkilenen bölgelerindeki, daha genç ve zinde hastaların tedavi edilebilmesi için daha yaşlı ve kötü durumdaki hastaların geri çevrildiği, "kıyamet" olarak adlandırılan berbat manzaraların ardından gelen bu hamle, Birleşik Krallık'a "hazır olun" uyarısında bulunuyor.

Sky News'un yaptığı bir haber, korkunç sıkıntı çeken kişilerle tıka basa dolu koğuşları ortaya çıkardı: Tüpler ciğerlerine oksijen pompalarken nefes almaya çalışarak göğsünü tutan hastalar...

Lombardiya'daki Bergamo şehrinde çekilen görüntüler, aslında bir acil servisin giriş kısmını gösteriyordu çünkü yoğun bakım ünitesi doluydu.

Doktorların elinde güçlükle nefes alan herkes için suni solunum cihazı olmadığından İtalyan Anestezi, Analjezi, Resüsitasyon ve Yoğun Bakım Tedavisi Vakfı kimin tedavi göreceğine dair kılavuzlar hazırladı.

Kılavuzda, “Önce gelen, daha önce hizmet alır” kriterinin sürdürülmesinin “geç gelen hastaların yoğun bakıma erişiminin önlenmesine karar verilmesi anlamına geleceği" belirtildi.

Independent

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.