1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. İngiltere: Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye hazırız
İngiltere: Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye hazırız

İngiltere: Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye hazırız

A+A-

Başbakan Mesrur Barzani, başkent Erbil’de İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Mesrur Barzani bugün başkent Erbil’de Stephen Hickey ve beraberindeki heyet ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede taraflar, 2021 Bütçe Yasası’nın uygulanarak Kürdistan Bölgesi’nin bütçedeki payının gönderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik son saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Stephen Hickey, Uluslararası Koalisyon ülkelerinin Kürdistan Bölgesi’ne desteğini vurgulayarak, “Irak hükümeti ile söz konusu saldırılara bir sınır konulması için iletişim halindeyiz” dedi.

Büyükelçi Hickey, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin özellikle Peşmerge Bakanlığı’nda gerçekleştirdiği reformlardan övgüyle bahsederek, ülkesinin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni desteklemeye hazır olduğunu söyledi.

Başbakan Barzani de, Kürdistan Bölgesi’ne verdikleri destekten dolayı İngiltere ve Uluslararası Koalisyon üyesi ülkelere teşekkür ederek, Irak hükümetinin başta bütçe yasası olmak üzere tüm yükümlülüklere bağlı kalması ve Kürdistan Bölgesi’nin bütçe payını en kısa sürede göndermesini istedi.

Görüşmede ayrıca, Irak’ta yapılması planlanan seçimler ve Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerin durumu ele alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.