1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İmralı Heyetinden yeniden devreye girme girişimi
İmralı Heyetinden yeniden devreye girme girişimi

İmralı Heyetinden yeniden devreye girme girişimi

Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılması için çağrıda bulunan İmralı Heyeti, çözümün anahtarının İmralı'da Öcalan'ın masasında olduğunu savundu

A+A-

İmralı Heyeti TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Heyet adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Barışın kapısını aralayacak anahtar İmralı'da, Öcalan'ın çalışma masasının üzerinde durmaktadır. O anahtara tecrit ile değil, ancak ciddiyet, sorumluluk ve saygıyla ulaşılabileceği unutulmamalıdır." dedi.

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci'nin yaklaşık 7 aydır durduğunu hatırlatarak, Dolmabahçe'de varılan mutabakatın da reddedildiğini söyledi.

Sürecin tıkanmasından sonra yaşanan çatışmaları ve can kayıpları hatırlatan Önder, "Hâlâ bu faturanın ağırlaşmasının önüne geçmek, ödenmez maliyetli bir kaosun eşiğinden geri dönmek için bir yol bulunması gerektiği kanaatindeyiz." diye konuştu. 

Önder açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu yolun hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın sorumsuz açıklamaları ve savaşı dayatan politikalarından değil, onurlu ve eşit koşullarda olması gereken bir müzakereden geçmesi gerektiğini, sağduyu sahibi kamuoyu da ifade etmektedir. Bunun için hükümet ve devlet iradesinin savaş uçaklarının sorti sayılarına değil, Dolmabahçe Mutabakatı'nın demokrasi sayfalarına geri dönmesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Bu temelde tehdit ve şantaj ortamında alınan bir iktidarın güç zehirlenmesine kapılmış görünen AKP hükümetini ve emrindeki devlet zihniyetini bir kez daha uyarmak istiyoruz.

Gidilen bu yolun çıkışı kaos ve çatışmadır; acı, kan ve gözyaşıdır. Bu yoldan bir an önce dönmek tüm ülkemizin ve halklarımızın hayrınadır. Bu yoldan dönme iradesi gösterilirse, ülkemiz ve tüm bölgemiz için yeni bir kapının aralanması imkânı zor değil, hatta geçmişe göre toplumsallaşan süreç üzerinden okunursa çok daha kolaydır. Barışın kapısını aralayacak anahtar İmralı'da, Öcalan'ın çalışma masasının üzerinde durmaktadır.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.