1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. IMF: Büyük kriz kapıda
IMF: Büyük kriz kapıda

IMF: Büyük kriz kapıda

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Kristalina Georgieva, olası bir uluslararası kriz uyarısında bulundu.

A+A-

 

IMF İcra Direktörü Kristalina Georgieva, Washington'daki Petersen Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, finans sektöründeki eşitsizlik ve istikrarsızlığın yayılmasına bağlı olarak yeni bir büyük buhranın kapıda olduğunu iddia etti.

Georgieva, son 20 yılda ülkeler arasındaki eşitsizliğin küresel olarak azaldığını, ancak ülkelerdeki iç eşitsizliğin pek çok ekonomik parite üzerinden artmaya devam ettiğini belirtti.

Büyük Britanya'da, en zengin yüzde 10'luk topluluğun, ülkedeki en yoksulların elinde bulunan toplam servetin yüzde 50'sinden daha fazlasını kontrol ettiğini de bu duruma örnek olarak gösteren IMF direktörü, büyük ölçüde gelir ve servet eşitsizliğinin tarih boyunca rekor seviyelere ulaştığının OECD tarafından da gözlenmekte olduğunu belirtti.

Georgieva, “Bir bakıma endişe verici bu eğilim bize 20'nci yüzyılın ilk bölümünü (büyük buhran) dönemini hatırlatıyor. Teknoloji ve entegrasyonun birleşik güçleri ilk altın çağına, mutlu yirmili yıllara ve nihayet finansal felakete neden olmuştu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.