1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İmam Sudeysi'den İbretlik Açıklama:ABD ve Suudi dünya barışına hizmet ediyor
İmam Sudeysi'den İbretlik Açıklama:ABD ve Suudi dünya barışına hizmet ediyor

İmam Sudeysi'den İbretlik Açıklama:ABD ve Suudi dünya barışına hizmet ediyor

A+A-

 

 

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi işlerinden sorumlu Genel Müdür ve aynı zamanda Kabe imamlığı da yapan Abdurrahman es Sudeys'in ABD'de yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu.

 

Suudi Arabistan tarafından ABD'de düzenlenen bir etkinlikte, ABD ve Suudi Arabistan'ın dünya barışı ve güvenliğine öncülük ettiği şeklinde açıklamalar yapan Sudeys, sosyal paylaşım sitelerinde tepki topladı.

Birçok kullanıcı olayı eleştirerek, Kabe gibi Müslümanların kıblesi ve mabedi olan bir yerin imamlığını yapan bir kişinin bu derece siyasi konuşma yapmaması gerektiğini yazdı.

Açıklamalardan sonra kısa sürede Sudeysi aleyhinde binlerce mesaj paylaşıldı.

ABD'nin dünya politikalarının yanı sıra özellikle Ortadoğu politikalarına yönelik eleştirilerin yer aldığı mesajlarda, "ABD, ne zamandan beridir Ortadoğu'ya barış ve güven taşıyor?" şeklinde sorular yöneltildi.

g2.jpg

‘SELMAN VE TRUMP LİDERLİĞİNDEKİ İKİ GÜÇ, DÜNYAYI BARIŞA TAŞIYOR'

Suudi Arabistan tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmak için ABD'de bulunan Kabe imamı Abdurrahman es Sudeys, Suudi Arabistan'ın resmi televizyonu El İhbariyye'ye konuşarak, "Allah'a hamd olsun ki bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Suudi Arabistan lideri Kral Selman ve ABD Başkanı Donald Trump liderliğindeki bu iki güç, dünyayı güvene, barışa, kalkınma ve refaha taşıyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

Kabe İmamı Sudeys, Kabe'de vakit namazlarını kıldırmasının yanı sıra, ramazan aylarında hatimle teravih namazı kıldırmasıyla tanınıyor.

 

 

 

    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.