1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. İkna odası Mahmudiye Ortaokulunda hortladı
İkna odası Mahmudiye Ortaokulunda hortladı

İkna odası Mahmudiye Ortaokulunda hortladı

İstanbul Aksaray Mahmudiye Ortaokulu\'nda, okulun koridorlarında dolaşırken başı kapalı öğrencilere \'Çabuk o başındakini çıkar\' diye azarlayan ve başörtüsüyle okula gelen öğretmenlere İstiklal Marşı dahi okutmayan Okul Müdürü Sezai Çatalbaş, şimdi de ik

A+A-

Sezai Çatalbaş’ın, Müdür Yardımcısı Kemal Kabar ve Rehberlik Öğretmeni Aslı Kartol birlikte başörtülü öğrencileri ikna odasına aldığı ve öğrencilerin başlarını açmaları için baskıda bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul Aksaray Mahmudiye Ortaokulu’nda, okulun koridorlarında dolaşırken başı kapalı öğrencilere ‘Çabuk o başındakini çıkar’ diye azarlayan ve başörtüsüyle okula gelen öğretmenleri törenlere dahi almayan Okul Müdürü Sezai Çatalbaş, şimdi de ikna odalarıyla gündeme geldi. Sezai Çatalbaş’ın, Müdür Yardımcısı Kemal Kabar ve Rehberlik Öğretmeni Aslı Kartol birlikte başörtülü öğrencileri ikna odasına aldığı ve öğrencilerin başlarını açmaları için baskıda bulunduğu ortaya çıktı. 

İstanbul Aksaray Mahmudiye Ortaokulu’nda 6. sınıfta okuyan D.Y. isimli öğrenciye başta Okul Müdürü Sezai Çatalbaş olmak üzere Müdür Yardımcısı Kemal Kabar ve Rehberlik Öğretmeni Aslı Kartol tarafından baskı uygulandığı ve D.Y.’nin ikna odasına alınarak zorla başının açtırıldığı öğrenildi.

İKNA ODASINA BAŞÖRTÜLÜ GİRDİ, BAŞI AÇIK ÇIKTI

D.Y. Türkçe dersinde iken Rehberlik Öğretmeni Aslı Kartol tarafından dersten çıkarıldı ve başörtülü öğrenciyi Müdür Yardımcısı Kemal Kabar’ın odasına götürdü. İkna odasına götürülen 12 yaşındaki D.Y. başörtülü olarak girdiği ikna odasından Kemal Kabar ve Aslı Kartol’un baskısı sonucu başını açtı. 

KABAR: ÖĞRENCİYİ ODAYA ÇEKTİM… 

İkna odalarını yeniden canlandırmak isteyen İstanbul Fatih Aksaray Mahmudiye Ortaokulu Müdür Yardımcısı Kemal Kabar 12 yaşındaki ortaokul öğrencisi D.Y.’yi odasına çağırdığını doğruladı. Kendisinin yönetmeliği uygulamakla yükümlü olduğunu iddia eden Kabar, “Ben sadece öğrenciyi odaya çektim ve yönetmeliğin ilgili maddesini gösterdim. Kızım ‘Bu yönetmeliğe uyman lazım’ dedim. ‘Tamam öğretmenim. Okulun kapısına kadar gelsem ve çıkışta da kapatsam sorun olur mu öğretmenim’ dedi. Ben de ‘Orası beni ilgilendirmez, o senin özel hayatındır ama okulda bu yönetmelik geçer’ dedim. Olay bundan ibaret. Yönetmelikte imam hatip ortaokullarında, seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerinde başını kapatabilir. Onun haricinde makyaj yapamaz, takı takamaz gibi ibareler yer alıyor. Aksi takdirde disiplin cezası verilir. Ben yönetmeliği uyguladım. Devlet yönetmeliği değiştirir, problem çözülür” dedi. 

“NEDİR BU BAŞÖRTÜSÜYLE ALIP VEREMEDİKLERİ?””

Başörtüsüyle ilgili kızının ikna odasından yeni haberi olduğunu söyleyen anne Necibe Y. kızının özgürlüğüne kimsenin müdahale edemeyeceğini söyledi. 

Anne Necibe Y. “Kızım kendi isteği ile başını örttü. Kızım son günlerde ‘Anne buralarda imam hatip okulu var mı? diyerek sorular soruyordu. Sonradan öğrendiğime göre Aslı ve Kemal isimli öğretmenlerin kızıma ‘Sınıfa bu şekilde giremezsin’ dediğini öğrendim. O da bu baskı üzerine başını açarak dolaştığını söyledi. 12 yaşına yeni girmiş ve genç kızlığa yeni adım atmış bir öğrencinin psikolojisini bu denli ikna odalarıyla bozmaya kimsenin hakkı yok. Makyaja, ojeye, mini eteğe ve bunun gibi aşırılıklara hiçbir yöneticinin sesi çıkmazken nedir bu başörtüsüyle alıp veremedikleri? Bu durumdan rahatsızım. Yetkili makamların gerekeni yapacağını düşünüyorum” dedi.

Akit’in edindiği bilgilere göre, Müdür Yardımcısı Kemal Kabar ve Rehberlik Öğretmeni Aslı Kartol’a okulun Müdürü Sezai Çatalbaş’ın da başörtüsü yasağı konusunda destek verdiği öğrenildi.


timeturk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.