1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İki çocuğa 'Erdoğan posteri' yırtma davası
İki çocuğa 'Erdoğan posteri' yırtma davası

İki çocuğa 'Erdoğan posteri' yırtma davası

Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişini yırttıkları gerekçesiyle 12 ve 13 yaşındaki iki kuzene Adalet Bakanlığı’nın oluruyla ‘Cumhurbaşkanlığı’na hakaret’ten 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

A+A-

12 yaşındaki R.Y. ve dayısının oğlu R.T., 1 Mayıs 2015 günü Diyarbakır’da Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü önünde asılı afişleri yırttıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. R.Y., “Dayımın oğlu ile pazardan eve dönüyorduk. Afişleri yırtıp eskiciye satacaktık. Resme çok dikkat etmedik. Kimin olduğunu bilmiyorduk. Bizim amacımız, afişleri eskiciye satmaktı” dedi.

 

R.T. de aynı ifadeyi tekrarladı. Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299. maddesine göre ‘Cumhurbaşkanlığına hakaret” suçundan dava açılması Adalet Bakanlığı’nın iznine tabi olduğu için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bakanlığa başvurdu. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de kovuşturma izni verdi. Bunun üzerine iki çocuğun her biri hakkında Diyarbakır 1. Çocuk Mahkemesi’nde, 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşma 8 Aralık 2015’te. Çocukların avukatı İsmail Korkmaz, “İki çocuk cumhurbaşkanının afişini yırttı diye yargılanıyorsa bu, hukuk açısından çok üzücü” dedi.

 

Kaynak: Haberdar Com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.